Aanvullende diensten

WELZIJN: HOEVEN, ONTWORMEN & ENTEN

Hierbij dragen wij zorg voor het tijdig bekappen, enten en het mestonderzoek van uw paard. Uw paard gaat hierbij mee in het ritme van onze eigen paarden, ofwel:

  • Hoefsmid: 6 x per jaar bekappen (eens in de 8-10 weken).
  • Entingen: 1x per jaar een standaard cocktail (2e helft April). Voor de entingen is het paspoort vereist.
  • Mestonderzoek: gemiddeld 3x per jaar. Uitgevoerd door een dierenarts die ook de juiste wormenkuur kan aanleveren.
De kosten voor de hoefsmid, dierenarts en wormenkuren (m.u.v de mestonderzoeken) zijn voor rekening van de eigenaar. U betaald voor de service. Tijdens de consults zullen wij het advies van dierenarts of hoefsmid opvolgen.

DEKENS & PEESKAPPEN

Wij zullen s’ochtends bij het buiten zetten de door u aangegeven deken omdoen bij uw paard. s’Avonds bij het binnen zetten zullen wij de deken weer af doen. Idem dito voor peeskappen.

MAATWERK BIOLOGISCHE VOEDING 

U kunt voor een biologische paardenbrok van Hayster Healty Herbs kiezen. Deze brok bestaant uit pure, zuivere grondstoffen op basis van biologische grassen en kruiden en is geschikt voor elk ras en voor elke prestatie. Met een voertest (mestonderzoek mbv een biotensor) wordt elke 2-4 maanden getest aan welke brok van Hayster Healthy Herbs uw paard op dat moment het meeste behoefte heeft, eventueel in combinatie met een supplement of liksteen. Wij hebben altijd 3 van de 6 broksoorten op voorraad, namelijk de weidebrok, de basisbrok en de superbrok. De brok wordt 2 maal daags gevoerd met een handje gehakseld biologisch hooi (basic nature) voor extra structuur zodat paarden langzamer eten en beter kauwen. De kosten voor de brok (20 kg/mnd), gehakseld hooi en voertest zijn inbegrepen. Eventuele supplementen of likstenen zijn voor eigen kosten.

ALL-IN

Bij all-in maakt u gebruik van alle opties, namelijk welzijns- plus de dekenservice en de maatwerk biologische voeding.